Министерството на вътрешните работи не отнема автомобили, това става само и

...
Министерството на вътрешните работи не отнема автомобили, това става само и
Коментари Харесай

Министър Стоянов: МВР не отнема автомобили, това става само с решение на съд

Министерството на вътрешните работи не лишава коли, това става единствено и само след решение на съд. Министерство на вътрешните работи може единствено да обезпечи тази мярка. Това сподели на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните Калин Стоянов. 

По мотив измененията в Наказателния кодекс, които дават опция колите, послужили за закононарушение, да бъдат отнемани от водачите, той означи: " Законът е подобен, че ние следва да го изпълняваме без да го разясняваме ".

Вътрешният министър акцентира, че при пробите за алкохол на водачите няма проблеми или забавяния, само че такива има при пробите за наркотичните субстанции.

Предстои откриването на няколко лаборатории в страната, които следва да бъдат оборудвани с техника и там да бъдат назначени хора, които ще имат интервал от време да се обучат. За да не чакаме този дълъг интервал от време, през който с публични поръчки би трябвало да закупим нужната техника, ние ще се опитаме да засилим сега настоящите точки, където се правят проучвания. Това може да стане посредством хора, назначени и подготвени, а на второ място посредством апарати, които предстоят да бъдат закупени. Апаратите оптимално ще съкратят периода, в който се прави проучването, изясни министър Стоянов. 

Припомняме, че вече са в действие измененията в Наказателния кодекс, според които транспортното средство се лишава, ако има съществуване на опиати или пък концентрацията на алкохол в кръвта на лидера над 1,2 промила. А в случай че транспортното средство не е на управлявалия го сега на нарушаването, следва да се заплати неговата равноценност.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР